In English

Lammracks med potatiskaka och brynt morotskräm

Vintips: Exire Negroamaro Primitivo

lammracks med potatiskaka och brynt morotskräm

Ingredienser

4 pers Lammracks

  • ca 800 gram lammracks
  • 1 msk färsk hackad rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl rödvin
  • Smör/olja

Potatiskaka

  • 900 g mandelpotatis
  • 100 g skivad purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 100 g getost
  • Salt
  • Peppar
  • Olja

Brynt morotskräm

  • 500 gram morötter
  • 250 gram lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • Salt
  • Peppar
  • Citron

Gör så här

Bryn lammracksen i en stekpanna i smör och olja tillsammans med rosmarin. Krydda med salt och peppar. Lägg över lammracksen i en ugnsform. Vispa ur stekpannan med vinet och häll det på köttet. Stek färdigt i ugn på 150 grader tills köttet har en innertemperatur på 55-58 grader. Låt vila innan den skärs upp och serveras.


Skala och skiva potatisen, skölj och strimla purjolöken, skala och hacka vitlöken. Fräs purjolök och vitlök i olja i en stekpanna utan att det tar färg. Lägg upp i en skål. Stek sedan potatisen halvfärdig i olja, blanda ner purjolöken. Strimla tomaterna, smula sönder getosten. Varva potatis, tomater och getost i en smord form med avtagbar kant. Stek färdigt potatisen i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.


Skala och dela ner morötter, lök och vitlök. Koka mjuka i saltat vatten. Bryn smöret. Mixa morötterna tillsammans med det brynta smöret. Smaka av med salt, peppar, rivet citronskal och citronsaft.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.