Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Vintips: Exire Negroamaro Primitivo
4 pers Lammracks
Potatiskaka
Brynt morotskräm
Bryn lammracksen i en stekpanna i smör och olja tillsammans med rosmarin. Krydda med salt och peppar. Lägg över lammracksen i en ugnsform. Vispa ur stekpannan med vinet och häll det på köttet. Stek färdigt i ugn på 150 grader tills köttet har en innertemperatur på 55-58 grader. Låt vila innan den skärs upp och serveras.
Skala och skiva potatisen, skölj och strimla purjolöken, skala och hacka vitlöken. Fräs purjolök och vitlök i olja i en stekpanna utan att det tar färg. Lägg upp i en skål. Stek sedan potatisen halvfärdig i olja, blanda ner purjolöken. Strimla tomaterna, smula sönder getosten. Varva potatis, tomater och getost i en smord form med avtagbar kant. Stek färdigt potatisen i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Skala och dela ner morötter, lök och vitlök. Koka mjuka i saltat vatten. Bryn smöret. Mixa morötterna tillsammans med det brynta smöret. Smaka av med salt, peppar, rivet citronskal och citronsaft.
Vintips: Exire Negroamaro Primitivo