In English

Lamm barbecue – ”ras el hanout”

Med haricahgrönsaker, spenatfetaostcreme och bakad potatis

Vintips: Coto de Imaz Reserva

lamm barbecue - ”ras el hanout”

Ingredienser

4 personer – varmrätt

  • 4 st lammrostbiff
  • 2 msk ras el hanout (marockansk kryddblandning som bl a finns under varumärket Santa Maria)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk haricha (harissa)
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 msk creme fraiche
  • 100 g morötter
  • 150 g haricots vert
  • 100 g rotselleri
  • 100 g gulbeta
  • 75 g färsk spenat
  • 75 g färskost
  • 75 g fetaost
  • 3 bakpotatisar -skivade

Gör så här

Skala och finhacka vitlöken och riv skalet på citronen. Gnid sedan in rostbiffen med vitlöken, citronskal, ras en hanout, litet olivolja, salt och peppar. Låt sedan vila.


Skala och skär morötter, rotselleri och gulbeta i strimlor, som sedan kokas i saltat vatten. Koka också haricots verts i saltat vatten. Kyl ner grönsakerna så snart de blivit mjuka men behåller viss krispighet. Smaksätt med haricha.


Blanda haricha, majonnäs, creme fraiche, salt och peppar. Mixa därefter spenaten med färskost och fetaost och smaka av med salt och peppar. Skiva bakpotatisen, gnid in skivorna med olivolja, salt och peppar.


Grilla lammrostbiffen så den blir rosa inuti, grilla potatisen så den blir mjuk. Servera skivor av rostbiffen med grillad potatis, fetaostcremen och de strimlade grönsakerna som smaksatts med haricha.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept