In English

Saltimbocca På Kyckling Med Saffranspotatis

Saltimbocca På Kyckling Med Saffranspotatis

Ingredienser

4 pers

  • Saltimbocca
  • 4 urbenade kycklinglårfiléer, utbankade
  • 4 skivor parmaskinka
  • 4 soltorkade tomater
  • 4 kvistar persilja
  • 4 skivor Taleggio- eller Cambozolaost
  • 2 dl mjöl
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl olivolja
  • Skal av halv citron
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och grovhackade
  • 400 gr tomatconcasse (finkrossade, konserverade tomater)

Saffranspotatisen

  • 600 g kokt, skalad potatis
  • 1 påse saffran
  • 2 röda paprikor, delade, urkärnade, rostade och sedan skalade, samt delade i mindre bitar
  • 2 msk olivolja
  • Svartpeppar från kvarn
  • 100 g ruccolasallad
  • 1 dl parmesanost, riven
Gör Så Här

Lägg upp de utbankade kycklinglåren på fat, placera skinka, ost, persilja och ost på varje filé. Vik över och mjöla ordentligt båda sidor. Stek båda sidor i olivolja och smör. Tillsätt vinet och tomatconcassen  och låt brässera tills kycklingköttet är genomstekt. I en annan stekpanna steks potatisen gyllene i smör och olivolja, tillsammans med citronskal, saffran och vitlök. Tillsätt den rostade paprikan, ruccola och riven parmesan, salta och peppra. Servera tillsammans med kycklingen.

Fler drinkrecept Alla drinkar
Alla drinkar