In English

Saltimbocca På Kyckling Med Saffranspotatis

Vintips: Piccini Collezione Oro Chianti Organic

Saltimbocca På Kyckling Med Saffranspotatis

Ingredienser

4 pers

  • Saltimbocca
  • 4 urbenade kycklinglårfiléer, utbankade
  • 4 skivor parmaskinka
  • 4 soltorkade tomater
  • 4 kvistar persilja
  • 4 skivor Taleggio- eller Cambozolaost
  • 2 dl mjöl
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl olivolja
  • Skal av halv citron
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och grovhackade
  • 400 gr tomatconcasse (finkrossade, konserverade tomater)

Saffranspotatisen

  • 600 g kokt, skalad potatis
  • 1 påse saffran
  • 2 röda paprikor, delade, urkärnade, rostade och sedan skalade, samt delade i mindre bitar
  • 2 msk olivolja
  • Svartpeppar från kvarn
  • 100 g ruccolasallad
  • 1 dl parmesanost, riven
Gör Så Här

Lägg upp de utbankade kycklinglåren på fat, placera skinka, ost, persilja och ost på varje filé. Vik över och mjöla ordentligt båda sidor. Stek båda sidor i olivolja och smör. Tillsätt vinet och tomatconcassen  och låt brässera tills kycklingköttet är genomstekt. I en annan stekpanna steks potatisen gyllene i smör och olivolja, tillsammans med citronskal, saffran och vitlök. Tillsätt den rostade paprikan, ruccola och riven parmesan, salta och peppra. Servera tillsammans med kycklingen.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept