In English

Örtgrillad Kyckling Med Macaroni & Cheese, Svamp & Örtsallad

Vintips: Extravaganza Red Blend

Örtgrillad Kyckling Med Macaroni & Cheese, Svamp & Örtsallad

Ingredienser

6 portioner

  • 1 hel kyckling
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 1 citron
  • 10 kvistar timjan
  • 5 kvistar rosmarin
  • svartpeppar

Macaroni & cheese

  • 6 dl gammaldags ideal makaroner
  • 400 g champinjoner
  • 50 g smör
  • 2 msk mjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk tryffelolja
  • 2 dl riven parmesan

Sallad

  • Valfri sallad & örter. 
Gör Så Här

Kyckling
Klipp upp kycklingen i ryggen. Fläk ut kycklingen så att skinnsidan ligger utåt. Krydda ordentligt med salt och peppar. Krossa vitlöken, och späcka fågeln med skivad citron, örter & vitlök.

Ugnsbaka kycklingen på 175 grader i ca 45 minuter, eller grilla kycklingen på indirekt värme med lock i ca en timme tills den blir 67 grader vid brösten. Kolla vid låren om de är klara eller skär bort brösten och grilla låren litet längre.

Macaroni & Cheese
Gör en bechamelsås. Fräs smör & mjöl utan att det tar färg, i ca 1-2 minuter. Tillsätt sakta mjölken & grädden och låt koka upp under vispning. Sjud i ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja.

Skär champinjonerna och fräs hastigt i en stekpanna, utan att de tar färg och blir mjuka.

Koka makaronerna i saltat vatten 1 minut. Kyl av dem. Blanda makaronerna med bechamelsåsen, svampen & hälften av osten. Det ska vara en lös blandning. Smaka av med salt. Lägg i form. Strö på osten och baka i ugnen på 225 grader tills den får fin färg, ca 10-15 minuter.

Servering
Servera kycklingen med macaroni & cheesen och valfri grönsallad & örter till.

Kock: Viktor Westerlind

Drinkar på Plantation Pineapple Alla drinkar
Alla drinkar