In English

Örtgrillad Kyckling Med Macaroni & Cheese, Svamp & Örtsallad

Vintips: Muro Primitivo IGT Puglia

Örtgrillad Kyckling Med Macaroni & Cheese, Svamp & Örtsallad

Ingredienser

6 portioner

  • 1 hel kyckling
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 1 citron
  • 10 kvistar timjan
  • 5 kvistar rosmarin
  • svartpeppar

Macaroni & cheese

  • 6 dl gammaldags ideal makaroner
  • 400 g champinjoner
  • 50 g smör
  • 2 msk mjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk tryffelolja
  • 2 dl riven parmesan

Sallad

  • Valfri sallad & örter. 
Gör Så Här

Kyckling
Klipp upp kycklingen i ryggen. Fläk ut kycklingen så att skinnsidan ligger utåt. Krydda ordentligt med salt och peppar. Krossa vitlöken, och späcka fågeln med skivad citron, örter & vitlök.

Ugnsbaka kycklingen på 175 grader i ca 45 minuter, eller grilla kycklingen på indirekt värme med lock i ca en timme tills den blir 67 grader vid brösten. Kolla vid låren om de är klara eller skär bort brösten och grilla låren litet längre.

Macaroni & Cheese
Gör en bechamelsås. Fräs smör & mjöl utan att det tar färg, i ca 1-2 minuter. Tillsätt sakta mjölken & grädden och låt koka upp under vispning. Sjud i ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja.

Skär champinjonerna och fräs hastigt i en stekpanna, utan att de tar färg och blir mjuka.

Koka makaronerna i saltat vatten 1 minut. Kyl av dem. Blanda makaronerna med bechamelsåsen, svampen & hälften av osten. Det ska vara en lös blandning. Smaka av med salt. Lägg i form. Strö på osten och baka i ugnen på 225 grader tills den får fin färg, ca 10-15 minuter.

Servering
Servera kycklingen med macaroni & cheesen och valfri grönsallad & örter till.

Vintips: Muro Primitivo IGT Puglia

Kock: Viktor Westerlind

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.