In English

Kycklingballotine Med Manchego Och Spenat

saltrostad potatis, mangosalsa och het paprikasås

Vintips: Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer

Karin Walker

Ingredienser

4 personer

  • Kycklingballotine:
  • 800 g kycklingfiléer (3-4 st)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 100 g riven manchego
  • 20 g färsk spenat
  • smör till stekning
  • Du behöver också:
  • plastfolie
  • aluminiumfolie

Saltrostad potatis:

  • 1 kg potatis med skal
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk flingsalt

Mangosalsa:

  • 1 mogen mango
  • 300 g körsbärstomater
  • ½ gurka
  • 2 msk finhackad rödlök
  • ½ dl hackad koriander eller persilja
  • 2 tsk olja
  • 1 ½ lime, saften
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk honung
  • ½ tsk salt
  • ½ krm malen svartpeppar

Paprikasås:

  • 2 röda paprikor
  • 3 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ½ dl Vitt vin
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl crème fraiche, 34% 
Gör Så Här

Börja med paprikorna till såsen.
Värm ugnen till 250°C. Lägg paprikorna i en ugnsform och grilla dem i 5-7 minuter eller tills de är svartbubbliga runt om. Lägg över dem i en plastlåda med lock. Ta bort skal och kärnor när de kallnat, och skär fruktköttet i bitar.

Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse och banka ut dem till ca ½ cm tjocklek. Lägg varje filé på tre lager plastfolie. Krydda med salt och peppar, och lägg på spenat och manchego. Rulla ihop med hjälp av plastfolien till en hårt packad rulle och snurra ihop ändarna. Rulla sedan in varje rulle i aluminiumfolie. Koka upp vatten i en stor kastrull, lägg ner kycklingen och sjud dem i ca 15 minuter.

Saltrostad potatis:
Värm ugnen till 225°C. Tvätta potatisarna noga och lägg dem i en ugnssäker form. Droppa över olivoljan, strö över saltet och rosta i ugnen tills de fått en krispig yta.

Mangosalsa:
Dela mango, tomater och gurka i bitar. Vänd ner rödlök och koriander. Ringla över olja, limesaft, chili, honung, salt och peppar, och låt salsan stå och dra en stund. Smaka av så det blir en bra balans mellan smakerna.

Paprikasås:
Skala och finhacka schalottenlökarna. Fräs den grillade paprikan i olja i stekpannan några minuter tillsammans med schalottenlök, sambal oelek och vitlök, utan att det tar färg. Häll sedan i vin och kycklingfond och låt allt koka ihop tills det återstår ca 1 dl vätska. Mixa blandningen och passera sedan genom en sil ner i en kastrull. Tillsätt crème fraiche och låt såsen koka upp. Smaka av och krydda med salt och peppar.


Servering:
Ta upp kycklingrullarna ur buljongen och spar den till såsen. Ta bort folien när kycklingen svalnat något, stek rullarna i smör tills de fått härlig färg och skär sedan i skivor. Servera kycklingen med den saltbakade potatisen, salsan och den heta såsen och såklart ett glas Cono Sur Bicicleta Gewürtztraminer.

Vintips:

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept