In English

Grillad Kyckling Med Rosmarin Och Patata Mojo Rojo (Kanarisk Potatis)

Vintips: El Coto Crianza

Grillad Kyckling Med Rosmarin

Ingredienser

4 pers

  • 2 färdiggrillade kycklingar, delade
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 citron delad i 4 delar
  • 2 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 kg mindre potatisar
  • 2 dl grovsalt
  • 1 liter vatten
  • 2 röda paprikor, delade och befriade från frön.
  • 2 dl ajvar relish
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm spiskummin
  • Ruccola
Gör Så Här

Sätt ugnen på 175 C. Repa bladen från den färska rosmarinkvisten, finstrimla dem och blanda med honung citronsaft och olivolja. Pensla blandningen på kycklingen, lägg den på galler över ugnseldfast form och sätt in i ugnen 7-10 minuter. Låt citronklyftorna ligga i formen de sista minuternaKoka potatisen i 7-10 minuter tills den är mjuk, men inte mosig. Mixa ajvar relish med vitlök, de röda paprikorna och smaka av med salt, peppar och spiskummin. Blanda försiktig ner de kokta potatisarna i den röda mixen. Servera med kycklingen, de lätt grillade citronklyftorna och en ruccolasallad.

Vintips:

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept