In English

Cannelloni Med Kyckling

Vintips: Pasqua Mucchietto Chardonnay Grillo Organic

Cannelloni Med Kyckling

Ingredienser

4 pers

  • 8 lasagneplattor (färska)
  • 400 g kycklingfärs
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 150 g färsk bladspenat, sköljd
  • 100 g Philadelphiaost
  • 100 g crème fraiche
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 7 dl tomatjuice
  • 4 sardeller, hackade
  • 2 tsk finhackad spansk peppar
  • 2 lagerblad
  • 1 knippe timjan
  • 50 g färsk spenat eller mangold (till toppingen)
  • 50 g parmesanost, grovriven
  • Olivolja
  • Salt, peppar
  • Olivolja att smörja formen
Gör Så Här

Sätt ugnen på 200 C.

Stek kycklingfärsen i olivolja tillsammans med hälften av vitlöken i cirka 3 min, tills den är genomstekt. Salta och peppra. Lägg över i en skål och blanda med spenat, Philadelphiaost och crème fraiche. Salta och peppra igen., om det behövs.

Fräs schalottenlök och resten av vitlöken i olivolja på medelvärme i ca 3 minuter. Häll på tomatjuicen, sardellerna, chili, lägg i lagerblad och timjan. Låt puttra i 10 minuter. Ta sedan bort timjan och lagerblad.

Lägg en sträng av kycklingfärsen längs långsidan på varje lasagneplatta. Rulla ihop och placera dem med skarven neråt i en smord, ugnseldfast form. Häll på tomatsåsen och baka i ugnen i cirka 15 min.

Toppa vid serveringen med sköljd bladspenat, olivolja och grovt riven parmesan.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.