In English

Cannelloni Med Kyckling

Vintips: Pasqua Mucchietto Chardonnay Grillo Organic

Cannelloni Med Kyckling

Ingredienser

4 pers

  • 8 lasagneplattor (färska)
  • 400 g kycklingfärs
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 150 g färsk bladspenat, sköljd
  • 100 g Philadelphiaost
  • 100 g crème fraiche
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 7 dl tomatjuice
  • 4 sardeller, hackade
  • 2 tsk finhackad spansk peppar
  • 2 lagerblad
  • 1 knippe timjan
  • 50 g färsk spenat eller mangold (till toppingen)
  • 50 g parmesanost, grovriven
  • Olivolja
  • Salt, peppar
  • Olivolja att smörja formen
Gör Så Här

Sätt ugnen på 200 C.

Stek kycklingfärsen i olivolja tillsammans med hälften av vitlöken i cirka 3 min, tills den är genomstekt. Salta och peppra. Lägg över i en skål och blanda med spenat, Philadelphiaost och crème fraiche. Salta och peppra igen., om det behövs.

Fräs schalottenlök och resten av vitlöken i olivolja på medelvärme i ca 3 minuter. Häll på tomatjuicen, sardellerna, chili, lägg i lagerblad och timjan. Låt puttra i 10 minuter. Ta sedan bort timjan och lagerblad.

Lägg en sträng av kycklingfärsen längs långsidan på varje lasagneplatta. Rulla ihop och placera dem med skarven neråt i en smord, ugnseldfast form. Häll på tomatsåsen och baka i ugnen i cirka 15 min.

Toppa vid serveringen med sköljd bladspenat, olivolja och grovt riven parmesan.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept