Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
4 pers
Sätt ugnen på 200 C.
Stek kycklingfärsen i olivolja tillsammans med hälften av vitlöken i cirka 3 min, tills den är genomstekt. Salta och peppra. Lägg över i en skål och blanda med spenat, Philadelphiaost och crème fraiche. Salta och peppra igen., om det behövs.
Fräs schalottenlök och resten av vitlöken i olivolja på medelvärme i ca 3 minuter. Häll på tomatjuicen, sardellerna, chili, lägg i lagerblad och timjan. Låt puttra i 10 minuter. Ta sedan bort timjan och lagerblad.
Lägg en sträng av kycklingfärsen längs långsidan på varje lasagneplatta. Rulla ihop och placera dem med skarven neråt i en smord, ugnseldfast form. Häll på tomatsåsen och baka i ugnen i cirka 15 min.
Toppa vid serveringen med sköljd bladspenat, olivolja och grovt riven parmesan.