In English

Kryddiga morotsbiffar, svarta bönor & parmesancrème

Vintips: Chavin Côtes de Provence Rosé

kryddiga morotsbiffar, svarta bönor & parmesancrème

Ingredienser

Parmesancrème:

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl finriven parmesan

Morotsbiffar:

  • 400 g morötter
  • 200 g rotselleri
  • 1 purjolök (liten)
  • 1 msk olja
  • 2 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • ½ dl vetemjöl

Svarta bönor:

  • ½ knippa gräslök
  • 1 tsk honung
  • 1 msk olja
  • ½ tsk salt
  • ½ krm malen vitpeppar
  • 600 g kokta svarta bönor

Till servering:

  • tomater
  • rucola
  • rostade solrosfrön
Gör så här

Parmesancrème:

Skala och riv vitlöksklyftan. Blanda samman crème fraiche, parmesan och vitlök. Ställ kallt till servering.

Morotsbiffar:

Värm ugnen till 225°C. Klä en plåt med bakplåtspapper. Skala och riv morot och rotselleri. Skär purjolöken fint och fräs den tillsammans med morot och selleri i lite olja. Strö över curry. Låt svalna och tillsätt salt, ägg, mjöl och rör ihop. Forma biffar och lägg dem på plåten. Stek biffarna i ugn i 20 minuter. Vänd en gång efter halva tiden.

Svarta bönor:

Skär gräslöken smått. Vispa ihop honung, olja, salt och peppar. Vänd ner bönorna och gräslöken.

Servering:

Servera biffarna med parmesancrème och bönor. Servera bönorna med tomat, rucola och rostade solrosfrön.

Kock: Michael Krantz

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.