In English

Kryddiga morotsbiffar, svarta bönor & parmesancrème

Vintips: Chavin Côtes de Provence Rosé

kryddiga morotsbiffar, svarta bönor & parmesancrème

Ingredienser

Parmesancrème:

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl finriven parmesan

Morotsbiffar:

  • 400 g morötter
  • 200 g rotselleri
  • 1 purjolök (liten)
  • 1 msk olja
  • 2 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • ½ dl vetemjöl

Svarta bönor:

  • ½ knippa gräslök
  • 1 tsk honung
  • 1 msk olja
  • ½ tsk salt
  • ½ krm malen vitpeppar
  • 600 g kokta svarta bönor

Till servering:

  • tomater
  • rucola
  • rostade solrosfrön
Gör så här

Parmesancrème:

Skala och riv vitlöksklyftan. Blanda samman crème fraiche, parmesan och vitlök. Ställ kallt till servering.

Morotsbiffar:

Värm ugnen till 225°C. Klä en plåt med bakplåtspapper. Skala och riv morot och rotselleri. Skär purjolöken fint och fräs den tillsammans med morot och selleri i lite olja. Strö över curry. Låt svalna och tillsätt salt, ägg, mjöl och rör ihop. Forma biffar och lägg dem på plåten. Stek biffarna i ugn i 20 minuter. Vänd en gång efter halva tiden.

Svarta bönor:

Skär gräslöken smått. Vispa ihop honung, olja, salt och peppar. Vänd ner bönorna och gräslöken.

Servering:

Servera biffarna med parmesancrème och bönor. Servera bönorna med tomat, rucola och rostade solrosfrön.

Kock: Michael Krantz

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept