Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
på grillat surdegsbröd serverat med en asiatisk sås
Vintips: Domaine Rolet Arbois Savagnin Ouillé
Majrovor i lag:
Skiva majrovorna så tunt som möjligt. Skär pepparfrukten och vårlöken i tunna skivor. Hacka koriandern. Lägg över allt i en skål och häll på risvinäger, finrivet limeskal, limesaft, socker och mirin. Låt stå kallt i 2-3 timmar. Rör om ett par gånger under tiden. Smaka av och justera kryddningen före servering.
Gulbetor:
Tvätta betorna noga och lägg dem i en kastrull. Krossa vitlöksklyftan. Fyll på vatten så att betorna täcks och tillsätt citronsaft, lagerblad, vitlök och smör. Koka upp under lock, sänk värmen till medelvärme och sjud i 30?35 minuter. Skala dem medan de är varma och skiva dem. Lägg upp dem och strö på salt.
Asiatisk sås:
Koka upp fisksås, vatten, ättika och socker. Låt svalna och kyl sedan i kylskåp. Före servering, hacka chilin och vitlöksklyftan och rör ned detta i såsen.
Krabbröra:
Ta ur krabbköttet och rommen lägg i en skål. Dela avokadon, ta bort kärnan och tärna fruktköttet. Finhacka dillen, koriandern och timjanen. Skala och hacka vitlöksklyftan. Lägg kryddorna och vitlöken i skålen. Tillsätt limesaft och finrivet limeskal, salt, peppar och honung och blanda samman.
Servering:
Rosta brödet. Lägg upp krabbröran på brödet och servera med gulbetor, majrova och en eller två kräftor. Häll på ett par matskedar med den asiatiska såsen precis före servering.
Vintips: Domaine Rolet Arbois Savagnin Ouillé
Kock: Magnus Reuterdahl