Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Recept för 4 personer
Vintips: Coto de Imaz Reserva
Biff
Skär biffen i två bitar. Krydda med salt och stek hårt på båda sidorna till fin färg i smör och olja. Lyft upp köttet och sätt i ugn på 100 C så att det uppnår innetemperatur på 50 C. Ta ut och låt vila minst 20 minuter.
Rotsellericreme och rostad selleri
Skala rotsellerin och skär den i mindre bitar. Lägg hälften av bitarna på en plåt med litet matolja och salt och rosta i ugnen vid 180 C tills de blir gyllenbruna. Koka mjölken och lägg i resten av sellerin, koka ihop och mixa sedan tillsammans med creme fraiche och smör till en slät puré i mixern. Vid serveringen strös de rostade bitarna över rotsellerikrämen.
Dragonolja och rostad grönkål
Värm olja och mixa tillsammans med spenat och dragon. Repa kålen från stammen och blanda med olivolja och litet salt. Lägg på en plåt och rosta på 150 C i cirka 10 minuter, tills kålen känns krispig.
Vintips: Coto de Imaz Reserva
Thomas Sjögren Årets Kock 2015