In English

Steak Sandwich Med Pepparrot, Avokado-wasabi Crème & Parmesan

Vintips: Cameleon Bonarda

Steak Sandwich Med Pepparrot

Ingredienser
  • 3 skivor välhängd biff á 250 g
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör

Avokado-Wasbi crème

  • 2 st mogna avokados
  • 1 msk wasabi
  • 1 msk citronsaft

Garnityr

  • 6 blad romansallad, sköljda
  • 2 tomater, skivade
  • 6 skivor surdegsbröd
  • 3 msk pepparot, riven
  • 6 st äggulor
  • 1 dl riven parmesan
Gör Så Här

Biff

Krydda biffen rikligt med salt & svartpeppar. Bryn den hårt i en panna med oljan. Vänd och tillsätt smöret. Ös biffen några gånger under stekningen. Baka färdigt i ugnen på 125 grader tills den blir 54 grader innertemperatur. Låt vila i några minuter. Skiva upp biffen och krydda med flingsalt och svartpeppar.

Avokado-Wasbi crème

Kärna ur och mosa avokadon med en gaffel. Blanda med övriga ingredienser. Krydda med salt & citron.

Garnityr

Rosta eller smörstek bröden.

Avslutning

Toppa bröden med sallad, crèmen, tomat och skivad biff. Garnera med pepparot, äggula och avsluta med den rivna parmesanen.

Kock: Viktor Westerlind

Vintips: Cameleon Bonarda

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept