In English

Steak Sandwich Med Pepparrot, Avokado-wasabi Crème & Parmesan

Vintips: Pasqua Mucchietto Nero d’Avola Shiraz

Steak Sandwich Med Pepparrot, Avokado-wasabi Crème & Parmesan

Ingredienser

4 pers

  • 1 kg färsk högrevskärna, strimlad fint (som grovmalen färs ungefär)
  • 75 g oxmärg till bryningen av färs och grönsaker
  • 2 dl olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl blekselleri, finhackad
  • 1 palsternacka, skalad, finhackad
  • 3 schalottenlökar och 3 gula lökar, skalade och grovhackade
  • 2 morötter, skalade och fint skivade
  • 3 dl rött vin
  • 3 tomater, skalade, urkärnade, grovt hackade
  • 2 vitlöksklyftor, grovt hackade
  • 150 g färska champignoner, skivade
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 7 dl oxbuljong
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 500 g spaghetti, gärna färsk
Gör Så Här

Ta fram alla råvaror, förbered köttet och grönsakerna och lägg dem i skålar. Sedan går det snabbt att laga den lyxiga bolognesen!

Fräs först köttet i olivolja i en gjutjärnsgryta tills det fått fin färg. Tillsätt alla grönsakerna, utom tomaterna, och låt dem fräsa med en stund. Sedan är det dags att tillsätta tomatpuré, buljong, vin och tomater. Låt koka upp och smaksätt med timjan och oregano. Låt puttra en stund så att grönsakerna är mjukare, men fortfarande har spänst och smaken känns mustig. Smaka av med salt och peppar och ev litet mer vin.

Koka pastan al dente. Servera med rikligt av färskriven parmesan och ett segt, gott bröd.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept