Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Vintips: Apothic Red Winemaker’s Blend
6 portioner
Pickles
Pepparotsdressing
Garnityr
Krydda köttet med kryddorna och salta rikligt. Bryn karrén runtom i olja. Baka över natten i ugnen på ca 120 grader i 12 timmar. Låt köttet svalna. Skär i bitar. Värm sedan bitarna i ugnen vid servering.
Pickles
Koka upp vatten, socker & ättika. Låt svalna. Hyvla morot, lök & gurka på mandolin. Skiva chilin. Lägg ned i lagen och låt marinera i minst 30 minuter, gärna över natten.
Dressing
Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt
Servering
Rosta bröden. Klicka på dressingen. Lägg på köttet. Klicka över BBQ sauce. Toppa med pickles & riven pepparot och lägg på locket.
Vintips: Apothic Red Winemaker’s Blend
Kock: Viktor Westerlind