In English

Skinka, Päron & Friterad Getost

Vintips: Casal Garcia

Skinka, Päron & Friterad Getost

Ingredienser
  • Spansk lufttorkad skinka av bättre kvalitet, t ex Pata Negra eller Lomo (lufttorkad fläskfilé)
  • 1-2 päron eller melon efter säsong alt. blanda båda
  • 1 lime (saft och rivet skal)
  • 250 g getost, skuren i tärningar
  • 1 ägg, lätt vispat
  • 3 dl panco (asiatiskt ströbröd)
  • 0,5 l olja för fritering
Gör Så Här

Skiva skinkan alternativt dela upp färdigskivad skinka, lägg på fat.

Skala och kärna ur päron och/eller melon.

Pressa över lime, smaksätt med det rivna limeskalet. Servera i små fina glas.

Dubbelpanera getosten i ordningen: ägg, pancoströbröd, ägg, pancoströbröd tills osten är panerad ordentligt runtom. 

Värm oljan i en kastrull med höga kanter till ca 180 grader. Fritera osten gyllenbrun och låt rinna av på lite hushållspapper.


Serveras varm med skinkan och den fräscha fruktsalladen.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept