In English

Skinka, Päron & Friterad Getost

Vintips: Lyv Rosé

Skinka, Päron & Friterad Getost

Ingredienser
  • Spansk lufttorkad skinka av bättre kvalitet, t ex Pata Negra eller Lomo (lufttorkad fläskfilé)
  • 1-2 päron eller melon efter säsong alt. blanda båda
  • 1 lime (saft och rivet skal)
  • 250 g getost, skuren i tärningar
  • 1 ägg, lätt vispat
  • 3 dl panco (asiatiskt ströbröd)
  • 0,5 l olja för fritering
Gör Så Här

Skiva skinkan alternativt dela upp färdigskivad skinka, lägg på fat.

Skala och kärna ur päron och/eller melon.

Pressa över lime, smaksätt med det rivna limeskalet. Servera i små fina glas.

Dubbelpanera getosten i ordningen: ägg, pancoströbröd, ägg, pancoströbröd tills osten är panerad ordentligt runtom. 

Värm oljan i en kastrull med höga kanter till ca 180 grader. Fritera osten gyllenbrun och låt rinna av på lite hushållspapper.

Serveras varm med skinkan och den fräscha fruktsalladen.

Vintips: Lyv Rosé

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept