In English

Rostbiff Vitello Tonnato Med Råstekt Sparris

Vintips: El Coto Crianza

Rostbiff Vitello Tonnato Med Råstekt Sparris

Gör Så Här

4 pers

  • 150 g tonfisk från burk, avrunnen
  • 1 ägg
  • 2 msk kapris
  • 1 msk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl olivolja
  • Saft från halv citron
  • 4 sardeller
  • 200 g grön sparris
  • Olivolja
  • Havssalt
  • 300 g rostbiff
  • Färsk basilika
  • Surdegsbröd
Gör Så Här

Kör i en mixer tonfisk, ägg, kapris, fransk senap, vitlök, citronsaft och sardeller. Tillsätt oljan droppvis tills du får en krämig konsistens.

Råstek sparrisen i litet olivolja i het panna tills den får en fin färg och mjuknar något, men fortfarande är krispig. Arrangera sparrisen på ett fat, ev skuren i sneda bitar, tillsammans med rostbiffskivorna. Garnera med basilika och servera med tonnatosåsen och surdegsbröd.

Vintips:

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept