In English

Pepparstekta Ribs & Quesadilla Med Sötpotatispuré

Vintips: Apothic Red Winemaker’s Blend

Pepparstekta Ribs & Quesadilla Med Sötpotatispuré

Ingredienser

Koka egen pepparglace, lagas på ett kick. Peppar gifter sig bra med Apothics egna peppartoner.

  • 1 kg ribbs långa tunna

Pepparglace

  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 1 msk vitpepparkorn
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl kalvfond, koncentrerad från flaska
  • 1 msk maizena

Sötpotatis-quesadilla

  • 0,5 kg sötpotatis, skalad, skuren i 2 cm skivor
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 st limefrukt skalet av
  • 3 msk smulad getost
  • 2 st tortilla

Avokadoröra med rostad majs, avokado, chili

  • 150 g majs
  • 1 tsk sesamfröolja
  • 1 msk matolja
  • 2 avokado, delad, urkärnad, mosad
  • 1 tsk röd chilifrukt delad, urkärnad finhackad
  • salt  & peppar
  • 1 msk limesaft
Gör Så Här

Sätt ugnen på 150 grader, gnid in revbenspjällen med salt kör i ugnen på galler ca 30-45 min min, förbered glace.

Glace
Koka upp 3 dl vatten. Grovkrossa pepparkornen, lägg krosset i en liten sil och doppa den i vattnet. Häll ut vattnet och gör om proceduren. Sila av och torka pepparn på papper. Koka upp socker och 0,5 dl vatten. Tillsätt vinäger, vin, kalvfond. Koka tills hälften återstår. Red med majsena utrört i lite vatten. Koka upp och smaksätt med salt och krossad peppar.

Låt glacen svalna, höj ugnsvärmen till 175 grader och pensla revbenen med glacen ett par gånger tills de får fin färg.

Sötpotatis-quesadillaKoka den skalade sötpotatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 15 minuter, tills den är helt mjuk. Häll av vattnet, stompa potatisen grovt, tillsätt creme fraiche, salt peppar och rivet limeskal, smula i getost. Lägg ut tortillas, fördela sötpotatispurén i mitten av varje tortilla. Pensla kanterna med lite kallt vatten, lägg på locket och använd en upp och nervänd skål eller djup tallrik och pressa ihop kanterna med. Värm en stekpanna med smör och olja, stek tortillan ett par minuter på varje sida tills den får fin färg och skär upp i tårtbitar.

Avokadoröra 
Rosta majsen gyllene i olja, i en stekpanna. Låt svalna, blanda med avokado och chili. Smaksätt med salt, peppar och lite pressad limesaft.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept