In English

Patata Fritatatapas Med Soltorkade Tomater, Chorizo, Charkuterier

Vintips: El Coto Crianza

Patata Fritatatapas Med Soltorkade Tomater, Chorizo, Charkuterier

Ingredienser

4-6 pers

  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar, skalade, skivade, mjukstekta
  • 2 msk soltorkade tomater, finhackade
  • 1 dl svarta, urkärnade oliver
  • 1 tsk vitlök, riven
  • 500 gr kokt, kall potatis, skivad
  • 2 dl parmesan, riven
  • Salt och peppar, från kvarn
  • Vid servering: Blandade spanska charkuterier, gott bröd, olivolja
Gör Så Här

Sätt ugnen på 175 C. Blanda i en bunke äggen med grädde.  Blanda äggsmeten med tomater, oliver, den rivna vitlöken och den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och peppar ur kvarn.. Smörj en ugnseldfast form med smör. Lägg ner ett jämnt lager av skivad potatis, därefter den gyllenstekta löken och avsluta med ett lager av skivad potatis. Häll över äggsmeten, lyft lätt med gaffel så att den rinner ner mellan lagren och sätt in i ugnen i ca 20 minuter, tills äggsmeten stelnat och fritatan fått fin färg.

Låt kallna. Skär mindre kuber av fritatan och lägg upp. Serveras tillsammans med spanska charkuterier, olivolja och gott bröd.

Vintips:

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept