In English

Oxtartar Med Syrad Grädde, Löjrom, Gräslök, Rädisor & Potatischips

Vintips: Domaine Rolet Crémant du Jura Brut

Vintips: Geisweiler Crémant de Bourgogne Brut

Ingredienser

Oxtartar

  • 200 g oxfilé, biff eller innanlår
  • 3 msk créme fraiche
  • 2 tsk citronsaft

Garnityr

  • 24 st potatischips, lättsaltade
  • 100 g löjrom, gärna från Kalix
  • 3 msk skuren gräslök
  • 6 st rädisor
  • 1 msk olivolja
Gör Så Här

OXTARTAR

Använd bara kött av högsta kvalitet, där kylkedjan är obruten. Skär köttet i små tärningar. Blanda köttet med crème fraiche. Krydda med salt, svartpeppar & citron.

Garnityr

Hyvla rädisorna tunt på mandolin eller med osthyvel. Lägg i iskallt vatten så de blir krispiga.

Servering

Toppa varje chips med lite tartar. Klicka på löjrom. Strö över gräslök. Ringla över olivolja & strö över rädisorna.

Kock: Viktor Westerlind

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.