Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
4 pers Köttfärssåsen
Gratängsåsen
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Fräs lök och vitlök mjuka i litet olivolja. Sätt åt sidan på ett fat. Bryn nötfärsen. Tillsätt lökfräset och zucchinin, tomatpuré, sambal oelek och svartpeppar. Smula ner oregano/basilika. Fräs samman hastigt och tillsätt vatten.
3. Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet och vispa i mjölken, litet i taget. Koka upp och låt sjuda på svag värme under omröring, tills såsen tjocknar. Rör då ner 2 dl riven ost, som bara får smälta, men inte koka. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Ta fram en gratängform, 20×30 cm. Alternativt anpassa formen på lasagneplattorna och antalet lager fyllning efter den form du har. Börja med ett lager ostsås, sedan ett lager lasagneplattor. Bred ut hälften av köttfärssåsen, sedan lasagneplattor och resten av köttfärsen. Avsluta med ett lager lasagneplattor och ostsås. Toppa med tomatskivorna och strö över resten av den rivna osten.
5. Ställ in formen i ugnen i ca 25 minuter. Lägg eventuellt aluminiumfolie över formen mot slutet av tiden, ifall ytan börjar bli mörk.