In English

Lammracks Med Svamppaella

Vintips: Coto de Imaz Reserva

Lammracks Med Svamppaella

Ingredienser
  • 800 g lammracks
  • Salt, peppar
  • Timjan, rosmarin (torkad)
  • Smör

Paellan

  • Olivolja
  • 4 dl aviorioris
  • 2 schalottenlökar, skalade, hackade
  • 200 g champinjoner (skivade, ev delade)
  • 200 g ostronskivling (skivade, ev delade)
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk soltorkade tomater, hackade
  • 75 g smör
Gör Så Här

Sätt ugnen på 175 C.

Putsa lammracksen från senor, salta, peppra och gnid in timjan och rosmarin. Bryn i smör så att båda sidorna blir gyllenbruna. Placera köttet i en eldfast form och sätt in i ugnen i ca 10 min, tills innertemperaturen är 56 C. Tag köttet och låt vila. Fräs svampen, lök, hackade tomater och saffran i olivolja i tjockbottnad kastrull, tillsammans med riset tillsätt vinet och buljong och låt koka upp.  Späd ev med mer buljong. Sätt därefter in kastrullen i ugnen med folielock, i ca 15 minuter. Tillsätt smör och hackade tomater. Späd ev med mer buljong.

Skär upp lammracksen som kotletter och lägg upp med paellan.

Vintips:

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept