In English

Lammracks Med Svamppaella

Vintips: Coto de Imaz Reserva

Lammracks Med Svamppaella

Ingredienser
  • 800 g lammracks
  • Salt, peppar
  • Timjan, rosmarin (torkad)
  • Smör

Paellan

  • Olivolja
  • 4 dl aviorioris
  • 2 schalottenlökar, skalade, hackade
  • 200 g champinjoner (skivade, ev delade)
  • 200 g ostronskivling (skivade, ev delade)
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk soltorkade tomater, hackade
  • 75 g smör
Gör Så Här

Sätt ugnen på 175 C.

Putsa lammracksen från senor, salta, peppra och gnid in timjan och rosmarin. Bryn i smör så att båda sidorna blir gyllenbruna. Placera köttet i en eldfast form och sätt in i ugnen i ca 10 min, tills innertemperaturen är 56 C. Tag köttet och låt vila. Fräs svampen, lök, hackade tomater och saffran i olivolja i tjockbottnad kastrull, tillsammans med riset tillsätt vinet och buljong och låt koka upp.  Späd ev med mer buljong. Sätt därefter in kastrullen i ugnen med folielock, i ca 15 minuter. Tillsätt smör och hackade tomater. Späd ev med mer buljong.

Skär upp lammracksen som kotletter och lägg upp med paellan.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.