Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Vintips: Coto de Imaz Reserva
Paellan
Sätt ugnen på 175 C.
Putsa lammracksen från senor, salta, peppra och gnid in timjan och rosmarin. Bryn i smör så att båda sidorna blir gyllenbruna. Placera köttet i en eldfast form och sätt in i ugnen i ca 10 min, tills innertemperaturen är 56 C. Tag köttet och låt vila. Fräs svampen, lök, hackade tomater och saffran i olivolja i tjockbottnad kastrull, tillsammans med riset tillsätt vinet och buljong och låt koka upp. Späd ev med mer buljong. Sätt därefter in kastrullen i ugnen med folielock, i ca 15 minuter. Tillsätt smör och hackade tomater. Späd ev med mer buljong.
Skär upp lammracksen som kotletter och lägg upp med paellan.
Vintips: Coto de Imaz Reserva