Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Vintips: Coto de Imaz Reserva
Sätt ugnen på 175 grader.
Stek lammet på båda sidor i en stekpanna med smör och olivolja. Sätt in i ugnen.
Låt lammet vara i ugnen en kort stund, ca 5 minuter, ta ut vila i folie.
Koka upp vatten och koka rotsakerna på låg temperatur i ca 5-7 minuter. Häll av vattnet och ringla olivolja i botten på en ugnsfast plåt. Lägg grönsakerna på plåten, salta och peppra från kvarn och sätt in i ugnen i ca 15 minuter till grönsakerna har fått en vackert gyllene färg och är mjuka.
Blanda majonnäs och crème fraiche med avrunnen surkål. Smaka av med salt och peppar.
Skär upp lammracksen i skivor och servera med rotsakerna och coleslaw.
Vintips: Coto de Imaz Reserva