In English

Lammracks Med Surkåls-slaw Och Ugnsrotsaker

Vintips: Coto de Imaz Reserva

Lammracks Med Surkåls-slaw Och Ugnsrotsaker

Ingredienser
  • 2 st paket lammracks (ca 800 g totalt)
  • 2 vitlökskyftor
  • En kvist rosmarin
  • Salt och peppar
  • Surkålsslaw
  • 3 dl surkål, färdigköpt (gärna ekologisk)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt och peppar
  • Ugnsrotsaker
  • 3 st palsternackor
  • 3-4 morötter
  • 5-6 potatisar
  • 7-8 jordärtskockor
Gör Så Här

Sätt ugnen på 175 grader.

Stek lammet på båda sidor i en stekpanna med smör och olivolja. Sätt in i ugnen.
Låt lammet vara i ugnen en kort stund, ca 5 minuter, ta ut vila i folie.

Koka upp vatten och koka rotsakerna på låg temperatur i ca 5-7 minuter. Häll av vattnet och ringla olivolja i botten på en ugnsfast plåt. Lägg grönsakerna på plåten, salta och peppra från kvarn och sätt in i ugnen i ca 15 minuter till grönsakerna har fått en vackert gyllene färg och är mjuka.

Blanda majonnäs och crème fraiche med avrunnen surkål. Smaka av med salt och peppar.

Skär upp lammracksen i skivor och servera med rotsakerna och coleslaw.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept