In English

Lågtempad Hästfilé Med Kräm På Jordärtsskocka & Rotselleri

Sotad broccoli, vaxbönor samt balsamicosky spetsad med kaffe.

Vintips: Casa E. di Mirafiore Langhe Dolcetto Organic

Pappakock

Ingredienser
  • 800 gram hästfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 4 msk balsamvinäger
  • 2 Kalvfond
  • 3 msk kaffe
  • 500 gram rotselleri
  • 300 gram jordärtsskocka
  • 2 dl grädde 1
  • 5 msk kycklingfond
  • 1 broccoli 200 gram
  • vaxbönor
  • Salt & Svartpeppar
  • Smör
  • Rapsolja
Gör Så Här

Sätt ugnen på 80-85 c. Låt köttet ligga framme i 30-45 minuter innan du steker det. Stek i olja & smör, salta & peppra. Lägg på en plåt i med termometer & in i ugnen tills innertemperaturen är 55 grader. Låt sedan vila 25 minuter innan du skär upp.

När du tagit upp köttet ut stekpannan slå i vinäger, fond & vitlök. Låt koka ner till hälften, på med 1,5 dl vatten & lite mer fond samt timjan. Låt småputtra & smaka av med salt & peppar. Slå i kaffet. Den lite beska smaken funkar fint till den söta rotsellerin. Sila såsen & klicka i en msk smör innan servering.

Skala & skär skockor & rotselleri i grova bitar. Koka helt mjuka i saltat vatten. Slå av vattnet & på med grädde & kycklingfond. Låt småputtra & mixa den sedan slät med mixerstav. Smaka av med lite salt & peppar.

Rensa bönorna & stoppa dem i kokande vatten med salt i 1,5-2 minuter. Kyl ner dem. Värm sedan på dem i lite smör & salta dem.

Skär broccolin i små buketter, del dem på mitten. Stek dem sedan på hög värme utan fett med snittytan ner. Salta dem.

Kock: Petter Ljungberg (Pappakock)

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.