Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Sotad broccoli, vaxbönor samt balsamicosky spetsad med kaffe.
Sätt ugnen på 80-85 c. Låt köttet ligga framme i 30-45 minuter innan du steker det. Stek i olja & smör, salta & peppra. Lägg på en plåt i med termometer & in i ugnen tills innertemperaturen är 55 grader. Låt sedan vila 25 minuter innan du skär upp.
När du tagit upp köttet ut stekpannan slå i vinäger, fond & vitlök. Låt koka ner till hälften, på med 1,5 dl vatten & lite mer fond samt timjan. Låt småputtra & smaka av med salt & peppar. Slå i kaffet. Den lite beska smaken funkar fint till den söta rotsellerin. Sila såsen & klicka i en msk smör innan servering.
Skala & skär skockor & rotselleri i grova bitar. Koka helt mjuka i saltat vatten. Slå av vattnet & på med grädde & kycklingfond. Låt småputtra & mixa den sedan slät med mixerstav. Smaka av med lite salt & peppar.
Rensa bönorna & stoppa dem i kokande vatten med salt i 1,5-2 minuter. Kyl ner dem. Värm sedan på dem i lite smör & salta dem.
Skär broccolin i små buketter, del dem på mitten. Stek dem sedan på hög värme utan fett med snittytan ner. Salta dem.
Kock: Petter Ljungberg (Pappakock)
Blogg: http://www.pappakock.se/