In English

Lågtempad Hästfilé Med Kräm På Jordärtsskocka & Rotselleri

Sotad broccoli, vaxbönor samt balsamicosky spetsad med kaffe.

Vintips: Casa E. di Mirafiore Langhe Dolcetto Organic

Pappakock

Ingredienser
  • 800 gram hästfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 4 msk balsamvinäger
  • 2 Kalvfond
  • 3 msk kaffe
  • 500 gram rotselleri
  • 300 gram jordärtsskocka
  • 2 dl grädde 1
  • 5 msk kycklingfond
  • 1 broccoli 200 gram
  • vaxbönor
  • Salt & Svartpeppar
  • Smör
  • Rapsolja
Gör Så Här

Sätt ugnen på 80-85 c. Låt köttet ligga framme i 30-45 minuter innan du steker det. Stek i olja & smör, salta & peppra. Lägg på en plåt i med termometer & in i ugnen tills innertemperaturen är 55 grader. Låt sedan vila 25 minuter innan du skär upp.

När du tagit upp köttet ut stekpannan slå i vinäger, fond & vitlök. Låt koka ner till hälften, på med 1,5 dl vatten & lite mer fond samt timjan. Låt småputtra & smaka av med salt & peppar. Slå i kaffet. Den lite beska smaken funkar fint till den söta rotsellerin. Sila såsen & klicka i en msk smör innan servering.

Skala & skär skockor & rotselleri i grova bitar. Koka helt mjuka i saltat vatten. Slå av vattnet & på med grädde & kycklingfond. Låt småputtra & mixa den sedan slät med mixerstav. Smaka av med lite salt & peppar.

Rensa bönorna & stoppa dem i kokande vatten med salt i 1,5-2 minuter. Kyl ner dem. Värm sedan på dem i lite smör & salta dem.

Skär broccolin i små buketter, del dem på mitten. Stek dem sedan på hög värme utan fett med snittytan ner. Salta dem.

Kock: Petter Ljungberg (Pappakock)

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept