Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Vintips: Spring Village Pinot Noir
För 4-6 personer
Snabbglace Enkel men god hemlagad glace som slår alla färdigköpta, den här innehåller honung så använd den i slutet av grillningen.
Friterad sötpotatis
Skapa en fin glödbädd, under tiden torka av köttet ordentligt. Ett tips är att – när du tagit ut det ur förpackningen – låta köttet ligga framme några timmar i rumstemperatur. Salta och peppra och gnid in ordentligt. Har köttet kappa så snitta fettet med en kniv utmed långsidan så kappan inte drar ihop köttbiten.
Köttet
Grilla köttbiten långsamt ca 10 min på varje sida tills den får fin färg. Pensla köttet med glacen sista minuterna för att få en fin smak och vacker yta. Stick in en termometer i tunnaste delen, ca 55 grader ger rött kött och 60 grader ger medium.
Sallad
Förbered salladen genom att dela aprikoserna och grilla dem några minuter på varje sida till de får en fin färg och mjuknar något, likaså med getosten som blir godare när osten får bli lite varm och gyllene. Vänd aprikoserna i mangochutney.
Fries
Värm frityroljan i en kastrull med höga kanter till ca 180 grader. Borsta och skär sötpotatisen i klyftor och fritera dem gyllene, först en gång tills de mjuknar, värm upp och fritera dem igen precis innan serveringen.
Servering
Blanda salladen med de grillade aprikoserna och getosten. Rosta gärna nötterna, som då får lite mer smak, smaksätt dem tillsammans med lite fin valnötsolja och flingsalt. Låt köttet dra i smörpapper tills det är ljummet och tranchera sedan köttet i tunna skivor.
Vintips: Spring Village Pinot Noir