Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Vintips: Apothic Red Winemaker’s Blend
Ugnsbakad pumpa
Cheddarostcrème
Chiligryta:
I en gjutjärnspanna, stek köttet gyllenbrunt i smör och olja tillsammans med tomatpuré.
Tillsätt kryddorna och låt dem steka tillsammans med köttet. Tillsätt lök, vitlök låt fräsa ett par minuter med köttet. Tillsätt tomaterna, buljongen, ingefäran, torkade chilifrukten
Låt småkoka i ca 1,5 timmar, tillsätt bönorna låt koka 30 minuter smaksätt med mörk choklad salta och peppra smaka av. Köttet är färdigt när det är mört och faller isär. Koka upp vatten och häll över vatten över löken låt stå att dra skala sedan lökarna. Stek champinjonkvartarna med smålöken, garnera med lite hackad persilja. Garnera med tortillachips.
Pumpa & potatis:
Sätt ugnen på 175 grader, fördela pumpa & potatis i ugnsfast form, tillsätt olivolja, baka i ca 20 minuter tills potatisen är mjuk och har fått en fin färg, salta och peppra.
Cheddarostcrème:
I en kastrull smält cheddarost tillsammans med crème fraiche smaksätt med svartpeppar.
Vintips: Apothic Red Winemaker’s Blend