In English

Isbergsrullar med nudlar, räkor, mango, grönsakscruditéer & soyadressing

Vintips: Petit Chablis Louis Moreau

isbergsrullar med nudlar rakor mango gronsakscruditer soyadressing

Ingredienser

Nudlar

  • 600 g glasnudlar eller sobanudlar
  • 1 msk matolja

Grönsaker

  • 2 morötter, skalade
  • ¼ kinakål
  • 4 st vårlökar
  • 1 litet knippe koriander el thai-basilika
  • 1 mogen mango
  • 2 msk svarta sesamfrön, rostade

Garnityr

  • 400 g skalade räkor

Dressing

  • 1 dl mörk soya
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk risvinäger eller ljus vinäger
  • 2 klyftor vitlök, skalad & riven
  • 1 bit ingefära, skalad & riven
  • 1 msk limesaft

Gör så här

Nudlar

Koka nudlarna enligt förpackningen. Kyl ned och vänd upp med oljan.

Grönsaker

Hyvla morötterna & rättikan på mandolin eller med osthyvel. Strimla kinakålen. Grovhacka koriander. Plocka basilikan i blad. Skala & skär mangon grovt.Ta bort roten på salladen och separera försiktigt bladen så de behåller sin skålform. Lägg sedan bladen i isvatten så de blir krispiga.

Dressing

Rör socker & vinäger så att det löser sig. Blanda med övriga ingredienser.

Avslutning

Marinera nudlar & grönsaker i litet av dressingen. Lägg blandningen i salladskålarna. Toppa med räkor & örterna. Avsluta med att slå över litet av dressingen.

Kock: Viktor Westerlind

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.