Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Vintips: Petit Chablis Louis Moreau
Nudlar
Grönsaker
Garnityr
Dressing
Nudlar
Koka nudlarna enligt förpackningen. Kyl ned och vänd upp med oljan.
Grönsaker
Hyvla morötterna & rättikan på mandolin eller med osthyvel. Strimla kinakålen. Grovhacka koriander. Plocka basilikan i blad. Skala & skär mangon grovt.Ta bort roten på salladen och separera försiktigt bladen så de behåller sin skålform. Lägg sedan bladen i isvatten så de blir krispiga.
Dressing
Rör socker & vinäger så att det löser sig. Blanda med övriga ingredienser.
Avslutning
Marinera nudlar & grönsaker i litet av dressingen. Lägg blandningen i salladskålarna. Toppa med räkor & örterna. Avsluta med att slå över litet av dressingen.
Vintips: Petit Chablis Louis Moreau
Kock: Viktor Westerlind