In English

Isbergsrullar med nudlar, räkor, mango, grönsakscruditéer & soyadressing

Vintips: Petit Chablis Louis Moreau

isbergsrullar med nudlar rakor mango gronsakscruditer soyadressing

Ingredienser

Nudlar

  • 600 g glasnudlar eller sobanudlar
  • 1 msk matolja

Grönsaker

  • 2 morötter, skalade
  • ¼ kinakål
  • 4 st vårlökar
  • 1 litet knippe koriander el thai-basilika
  • 1 mogen mango
  • 2 msk svarta sesamfrön, rostade

Garnityr

  • 400 g skalade räkor

Dressing

  • 1 dl mörk soya
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk risvinäger eller ljus vinäger
  • 2 klyftor vitlök, skalad & riven
  • 1 bit ingefära, skalad & riven
  • 1 msk limesaft

Gör så här

Nudlar

Koka nudlarna enligt förpackningen. Kyl ned och vänd upp med oljan.

Grönsaker

Hyvla morötterna & rättikan på mandolin eller med osthyvel. Strimla kinakålen. Grovhacka koriander. Plocka basilikan i blad. Skala & skär mangon grovt.Ta bort roten på salladen och separera försiktigt bladen så de behåller sin skålform. Lägg sedan bladen i isvatten så de blir krispiga.

Dressing

Rör socker & vinäger så att det löser sig. Blanda med övriga ingredienser.

Avslutning

Marinera nudlar & grönsaker i litet av dressingen. Lägg blandningen i salladskålarna. Toppa med räkor & örterna. Avsluta med att slå över litet av dressingen.

Kock: Viktor Westerlind

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept