Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Vintips: Trapiche Malbec Oak Cask
4 pers
Majonnäsen
1. Fräs lök, vitlök, morot och paprika på medelvärme i smör och olivolja i en stor stekgryta tills de mjuknat, men inte fått färg.
2. Bryn köttbitarna i smör och olivolja i en stekpanna tills de fått en fin stekyta. Salta, peppra och häll över i grytan med grönsakerna.
3. Tillsätt tomatpuré, lagerblad och kryddor och låt det fräsa i någon minut under omrörning. I med rödvinet, vinägern och buljongtärningen. Låt det puttra några minuter och häll sedan i tomaterna och vattnet. Rör om och ställ grytan i ugnen och låt den puttra på 125 grader i ca fyra timmar. Rör om då och då och tillsätt eventuellt mer vatten.
4. När grytan kokat klart rör man i chokladen och låter den smälta under omrörning. Avsluta med att röra ner den finhackade koriandern.
5. Fräs den hackade svartkålen i olivolja och/eller smör tills den fått önskad mjukhet. Salta och peppra.
6. Lägg alla ingredienserna till majonnäsen i en liten, hög bunke. Kör med stavmixer i några minuter tills en fluffig majonnäs bildats. Lägg upp i miniskålar och servera som tillbehör.
Vintips: Trapiche Malbec Oak Cask
Kock: Nina Wictorin
Blogg: Najnis kök