Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Vintips: Cameleon Bonarda
4 pers
Fläsklägg
Värm ugnen till 180 grader. Skär skåror i svålen på fläskläggen. Gör en kryddblandning på honung, rödvinsvinäger, olja, saft och skal från en apelsin, rivna vitlöksklyftor, timjan, paprikakryddor, cayennepeppar och bbq-sås. Skär löken.
Lägg fläskläggen i en stor, ugnssäker gryta. Gnid in kryddblandningen och häll resten över och runt köttet. Lägg den skivade löken runt om köttet. Häll på vinet och lägg i lagerbladen. Stoppa in grytan i den varma ugnen och stek i ugn ca 4 timmar, tills köttet är helt mört och svålen krispig. Vänd köttet då och då och häll på mer vin om det behövs.
Potatispuré
Skala och koka mandelpotatisen. Värm mjölk, grädde och smör. Pressa den färdigkokta potatisen och tillsätt gräddmjölken. Smaka av med salt och peppar och några droppar tryffelolja.
Rårörda lingon
Blanda socker och lingon i en skål. Rör tills sockret löst sig.
Vintips: Cameleon Bonarda
Kock: Jessica Sundberg
Blogg: Att leva sunt