In English

Grillad rostasfilé med grön ostlasagne och hett timjansmör

Vintips: Spring Village Pinot Noir

grillad rostasfilé med grön ostlasagne och hett timjansmör

Ingredienser

8 personer Rostas:

  • 1 ½ kg rostas
  • 1 dl olivolja
  • 1 knippa timjan
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar

Ostsås:

  • 4 dl crème fraiche
  • 4 dl grädde
  • 4 dl riven lagrad ost
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ krm kajennpeppar
  • 2 msk majsstärkelse
  • 200 g chèvre

Lasagne:

  • 4 färska lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 25 g smör
  • 200 g rucola
  • 200 g färsk spenat
  • ½ tsk salt
  • ½ krm malen svartpeppar
  • 500 g färska lasagneplattor

Timjansmör:

  • 300 g rumstempererat smör
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 knippa timjan
  • ½ citron, saften
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar

Till servering:

  • 8 tomater

Gör så här

Rostas:

Putsa köttet och lägg det i dubbla plastpåsar. Häll på olivolja och tillsätt timjankvistar, pressad vitlök, salt och peppar. Låt ligga i kylen i marinaden 1-2 timmar och vänd några gånger. Ta sedan fram i rumstemperatur en stund före grillning.


Ostsås:

Häll grädde och crème fraiche i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och lägg i osten under omrörning. Krydda med salt, svartpeppar och kajennpeppar. Tillsätt majsstärkelse och låt såsen bli lite tjockare.


Lasagne:

Värm ugnen till 225°C. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en traktörpanna med smöret och fräs lök och vitlök ett par minuter. Tillsätt sedan rucola och spenat i omgångar och fyll på allt eftersom det sjunker ihop. Krydda med salt och svartpeppar. Varva grönsakerna, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med ostsås och smula sedan över chèvren. Ställ in i ugnen och tillaga ca 20 minuter tills den fått fin färg.


Timjansmör:

Finhacka chilin och repa timjanen. Blanda samman smöret med citronsaft, pressad vitlök, timjan och chili. Krydda med salt och svartpeppar.


Servering:

Grilla köttet till innertemperatur 57 °C. Halvera och grilla tomaterna mot slutet av grilltiden. Låt köttet vila några minuter innan du skär det i skivor. Servera med grillad tomat, lasagnen och smöret.


Kock: Sandra Callermo

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.