Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Vintips: Spring Village Pinot Noir
8 personer Rostas:
Ostsås:
Lasagne:
Timjansmör:
Till servering:
Rostas:
Putsa köttet och lägg det i dubbla plastpåsar. Häll på olivolja och tillsätt timjankvistar, pressad vitlök, salt och peppar. Låt ligga i kylen i marinaden 1-2 timmar och vänd några gånger. Ta sedan fram i rumstemperatur en stund före grillning.
Ostsås:
Häll grädde och crème fraiche i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och lägg i osten under omrörning. Krydda med salt, svartpeppar och kajennpeppar. Tillsätt majsstärkelse och låt såsen bli lite tjockare.
Lasagne:
Värm ugnen till 225°C. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en traktörpanna med smöret och fräs lök och vitlök ett par minuter. Tillsätt sedan rucola och spenat i omgångar och fyll på allt eftersom det sjunker ihop. Krydda med salt och svartpeppar. Varva grönsakerna, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med ostsås och smula sedan över chèvren. Ställ in i ugnen och tillaga ca 20 minuter tills den fått fin färg.
Timjansmör:
Finhacka chilin och repa timjanen. Blanda samman smöret med citronsaft, pressad vitlök, timjan och chili. Krydda med salt och svartpeppar.
Servering:
Grilla köttet till innertemperatur 57 °C. Halvera och grilla tomaterna mot slutet av grilltiden. Låt köttet vila några minuter innan du skär det i skivor. Servera med grillad tomat, lasagnen och smöret.
Vintips: Spring Village Pinot Noir
Kock: Sandra Callermo