Vintips: Exire Negroamaro Primitivo
6 portioner
Smör
Entrecote
Broccoli
Plocka ner broccolin grovt. Blanda med salt & olivolja. Råstek eller grilla broccolin tills den är mjuk. Strö över hasselnötterna.
Smör
Stek vitlöken (låt skalet vara kvar) försiktigt i lite av smöret tills den får bra färg och blir gyllenbrun. Därefter, skala och finhacka vitlöken. Blanda med resten av smöret & sardellerna. Smaka av med salt & citron.
Entrecote
Krydda köttet med salt och fänkålsfrön. Bryn köttet hårt i en stekpanna eller grilla så att det får fin färg på båda sidor. Ugnstek sedan färdigt i ugnen på 150 grader tills det blir 56 grader i innertemperatur. Låt vila i några minuter innan köttet trancheras upp.
Avslutning
Servera köttet med broccolin. Strö över salviabladen. Klicka på smöret och låt det smälta ner. Servera gärna med citron.
Vintips: Exire Negroamaro Primitivo