In English

Gambas a la plancha med örtaioli och vitlöksbröd

Vintips: El Coto Blanco

gambas a la plancha med örtaioli och vitlöksbröd

Ingredienser

4 pers

  • 12 gambasräkor (alt tigerräkor) med skalen kvar
  • 50 gr chorizo, finstrimlad
  • 6 skalade, finhackade vitlöksklyftor. (Spara litet till aiolin)
  • 2 msk gräslök, finskuren1 dl finhackad dill
  • Aioli

Gör så här

Örtkryddad aioli: Smaksätt aioli (köpt eller hemgjord) med litet av den finhackade dillen och gräslöken samt litet pressad vitlök.

Stek räkorna i olja och smör tills de fått fin färg. Tillsätt chorizo och vitlöken och låt dem bli varma. Allra sist i med gräslöken och dillen, räkorna skakas snabbt om och serveras direkt.

Vid servering: 2 dl aioli och vitlöksbröd

Vintips: El Coto Blanco

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.