Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Vintips: Clos de Nouys Sec
Sotad lax
Broccoli och pak choi
Sotad lax
Smält sockret i en kastrull tills det börjar bli karamelliserat, slå på sojasås, stjärnanis, korianderfrön och pressad citronjuice. Koka ihop och sila av kryddorna. Smält smöret i en kastrull tills det börjar brynas och doftar nötigt.
Skär laxen i 4 portionsbitar, hetta upp en stekpanna på högsta värmen, lägg fisken med skinnsidan ner, låt ligga tills ytan blivit sotad lyft upp på en plåt och pensla fisken med lite av soyalagen. Baka fisken i ugnen till en innertemperatur på 42 grader.
Blanda det brynta smöret med resten av soyalagen och värm försiktigt. Vänd i forellromen precis innan servering.
Broccoli och pak choi
Skär ner broccolin i buketter och koka dem i saltat vatten ca 4 minuter. Lyft upp och låt de rinna av. Plocka ner bladen av pak choien och blanda med broccolin och lite matolja. Sota grönsakerna snabbt i en varm panna och salta. Servera nysotade.
Vintips: Clos de Nouys Sec