In English

Snabbmarinerad Lax Med Brynt Smörcitronette

Vintips: Cantina Zaccagnini dal Tralcetto Pecorino

Snabbmarinerad Lax Med Brynt Smörcitronette

Ingredienser

250 g laxfilé gärna Fröyalax4 dl färska blandade örter t ex dill, krasse, ärtskott75 g brynt smör1 citron gärna ekologisk, skalet av1 tsk Limoncello eller pressad citron1 msk gräslök skuren i ringar10 rädisor tunt hyvlade4 st Cantuccini skorpor1 tsk torkad Grano Padano-ostSalt och svartpeppar från kvarn

Gör Så Här
  • Skär laxen i 3 mm tunna skivor,
  • Lägg laxskivorna på en bädd av färska örter
  • Bryn smöret, skumma av, blandas med citronskalet samt Limoncello.
  • Krossa skorporna till ett ströbröd, blanda med osten.
  • Garnera med rädisor i skivor, citronetten och strössla smulorna över samt den hackade gräslöken.
  • Smaksätt med salt och svartpeppar.

Vintips:

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept