In English

Sesammarinerad Lax I Salladsdolme Med Sjögrässallad Och Chilidipp

Vintips: Riesling Returns The Grape Collective

Sesammarinerad Lax I Salladsdolme Med Sjögrässallad Och Chilidipp

4 pers

  • Dolme
  • 4 stora blad av isbergssallad
  • 300 g laxfilé, skuren i sneda, 0,5 cm tjocka skivor

Marinad

  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 1 msk sesamolja
  • 4 msk soja
  • 2 cm färsk ingefära, skalad och skivad

Nudelsallad

  • 2 dl blötlagda glasnudlar, avrunna
  • 1 dl torkat, strimlat sjögräs (nori)

Chilidipp

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk sweet chilisås
  • Till serveringen: Sojasås, 2 avocado, delade i mindre bitar

Skölj ett huvud av isbergssallad. Välj ut fyra, stora, fina blad. Blanda soja med sesamolja, frön och ingefäran. Marinera laxskivorna i hälften av marinaden. I en annan skål blandas marinaden med ingredienserna till nudelsalladen. Låt stå och dra ca 5 minuter. Fördela den skivade, marinerade laxen och nudelsalladen i ”skålarna” av isbergssallad. Garnera med avokado. Blanda ingredienserna till chilidippen. Servera med soja.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.