In English

Rimmad Torsk Med Paprika, Oliver Och Chorizo

Vintips: Anna de Codorníu Organic Brut

Torsk

Ingredienser

Tapas 10 pers

  • 700 g torskrygg, delad i bitar/skivor.
  • 30 g salt+vatten så att fisken täcks
  •  3 röda paprikor, skalade och delade i mindre bitar
  • 1 dl svarta, urkärnade oliver.
  • 200 g färsk chorizo
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 dl olivolja
  • Salt
Gör Så Här

Chorizoröran

Dela chorizon i skivor och stek på låg värme med olivolja. När chorizon börjar släppa fett och fått litet färg, sänk då värmen och lägg ner paprikabitarna. Sänk värmen ytterligare och lägg på lock. Sjud cirka 1 timme. Ös mot slutet upp litet av chorizofettet för att använda till torsken. Till sist läggs oliverna ner. Smaka av med salt.

Torsken

Blanda salt och vatten och låt saltet lösas upp. Lägg ner torsken i rimlagen. Låt ligga i 20 min och tag sedan upp och torka av bitarna. Ta litet av chorizofettet och pensla på torsken. Baka sedan i ugnen på 100 C, tills innetemperaturen är 42 C, dvs när fisken precis blivit fast i köttet.

Lägg upp torskbitarna med torskragun och dekorera med klippt bladpersilja.

Vintips:

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept