Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Vintips: Anna de Codorníu Organic Brut
Tapas 10 pers
Chorizoröran
Dela chorizon i skivor och stek på låg värme med olivolja. När chorizon börjar släppa fett och fått litet färg, sänk då värmen och lägg ner paprikabitarna. Sänk värmen ytterligare och lägg på lock. Sjud cirka 1 timme. Ös mot slutet upp litet av chorizofettet för att använda till torsken. Till sist läggs oliverna ner. Smaka av med salt.
Torsken
Blanda salt och vatten och låt saltet lösas upp. Lägg ner torsken i rimlagen. Låt ligga i 20 min och tag sedan upp och torka av bitarna. Ta litet av chorizofettet och pensla på torsken. Baka sedan i ugnen på 100 C, tills innetemperaturen är 42 C, dvs när fisken precis blivit fast i köttet.
Lägg upp torskbitarna med torskragun och dekorera med klippt bladpersilja.
Vintips: Anna de Codorníu Organic Brut