In English

Löjromspizza

Vintips: Anna de Codorníu Organic Brut

Pizza

Ingredienser

12 små pizzor

  • Pizzadeg
  • 25 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • PS Du kan också använda färdig pizzadeg, för ett snabbare resultat!

Topping

  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl riven manchegoost
  • 300 g löjrom
  • 1 kruka dill
  • 1 silverlök, tunt skivad
  • Svartpeppar ur kvarn
  • Olivolja
Gör Så Här

Blanda jäst, salt, socker, olja och vatten i en bunke. Rör ner mjölet litet i taget tills konsistensen känns bra. Låt jäsa under duk i cirka 1 timme.

Kavla sedan ut små pizzor och toppa med crème fraiche och manchegost för gräddning i 200 C tills de fått gyllenbrun yta.

Toppa till sist pizzorna med löjrom, hyvlad silverlök, dill, svartpeppar och litet strimlad olivolja.

Vintips: Anna de Codorníu Organic Brut

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.