In English

Löjromspizza

Vintips: Anna de Codorníu Organic Brut

Pizza

Ingredienser

12 små pizzor

  • Pizzadeg
  • 25 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • PS Du kan också använda färdig pizzadeg, för ett snabbare resultat!

Topping

  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl riven manchegoost
  • 300 g löjrom
  • 1 kruka dill
  • 1 silverlök, tunt skivad
  • Svartpeppar ur kvarn
  • Olivolja
Gör Så Här

Blanda jäst, salt, socker, olja och vatten i en bunke. Rör ner mjölet litet i taget tills konsistensen känns bra. Låt jäsa under duk i cirka 1 timme.

Kavla sedan ut små pizzor och toppa med crème fraiche och manchegost för gräddning i 200 C tills de fått gyllenbrun yta.

Toppa till sist pizzorna med löjrom, hyvlad silverlök, dill, svartpeppar och litet strimlad olivolja.

Vintips: Anna de Codorníu Organic Brut

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept