In English

Rödlöksmarmelad

Vintips: Barefoot Zinfandel

Rödlöksmarmelad

Ingredienser
  • 8 röda lökar skalade, skivade
  • 3 msk rapsolja
  • 1 bit apelsinskal endast det gula
  • 2 cm färsk ingefära riven
  • 2 dl honung
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 3 dl rött vin Barefoot Zinfandel
  • 2 kapsyler ättika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk maizena utrört i litet vatten
Gör Så Här

I en tjockbottnad kastrull fräs löken i olja snabbt med apelsin och ingefära.
Tillsätt honung, vin och låt koka upp några minuter. Sila av löken som fortfarande skall vara krispig. Koka ner vinet, blanda ut maizena i lite vatten och tillsätt så att såsen blir ordentligt trögflytande. Blanda sås, lök och smaksätt med lite ättika, salt och koka sedan upp snabbt.Låt svalna.
Servera med Barefoot Zinfandel, kex och en god krämig dessertost. Passar även mycket bra som tillbehör till kötträtter.

Vintips:

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept