Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Vintips: Sancerre Domaine La Croix St-Laurent
Pajdeg
Fyllning
Värm ugnen till 200 grader (180 för varmluft).
Gör pajdegen: hacka samman smör och mjöl till en smulig massa (tips: lägg ingredienserna i en plastpåse, ta ur luften och knyt längst ut, lätt att blanda) häll över i en bunke. Tillsätt vatten och blanda hastigt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, låt vila i kylen 15-30 min. Picka pajskalet med en gaffel och förbaka mitt i ugnen i ca 10 min . Låt svalna.
Fördela den rivna västerbottensosten i skalet.
Blanda ägg, mjölk eller grädde, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min.
När pajen svalnat lite är det fint att garnera med löj- eller sikrom samt dillvippor.
Vintips: Sancerre Domaine La Croix St-Laurent