In English

Västerbottenpaj

Vintips: Sancerre Domaine La Croix St-Laurent

Västerbottenpaj

Ingredienser

Pajdeg

  • 100 g smör
  • 1 2/3 dl vetemjöl
  • 2 msk iskallt vatten

Fyllning

  • 200 g västerbottensost, riven
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk eller vispgrädde
  • Salt och peppar
Gör Så Här

Värm ugnen till 200 grader (180 för varmluft).
Gör pajdegen: hacka samman smör och mjöl till en smulig massa (tips: lägg ingredienserna i en plastpåse, ta ur luften och knyt längst ut, lätt att blanda) häll över i en bunke. Tillsätt vatten och blanda hastigt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, låt vila i kylen 15-30 min. Picka pajskalet med en gaffel och förbaka mitt i ugnen i ca 10 min . Låt svalna.

Fördela den rivna västerbottensosten i skalet.
Blanda ägg, mjölk eller grädde, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min.
När pajen svalnat lite är det fint att garnera med löj- eller sikrom samt dillvippor.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.