In English

Plockmat För Mingel

Vintips: Cantina Zaccagnini Dal Tralcetto Montepulciano d’Abruzzo Organic

Plockmat För Mingel

Ingredienser

8 pers

  • Parmaskinka och ost
  • 8 skivor parmaskinka
  • 200 g Cambozolaost
  • 16 cocktailtomater
  • 1 kruka basilika
  • Tunna spett

Minipizza

  • 8 x 1 dm stora pizzor av färdig pizzadeg
  • 3 gula lökar, hackad
  • 3 msk smör
  • 1 burk sardeller (ca 20 st)
  • 150 g mozzarella
  • Färsk timjan
  • 16 svarta oliver av Kalamatatyp, urkärnade
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 bit parmesan
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt

Tunnskuren oxfilé med dressing

  • 300 g oxfilé skuren i tunna skivor eller bankad tunn mellan plastfilm
  • 2 msk fransk senap
  • 1 dl blekselleri, finhackad
  • 2 vårlökar, skivade
  • 2 msk kapris
  • 1 dl olivolja, gärna kallpressad jungfruolja
  • 1 citron (saften av)
  • 1 dl parmesanost
  • Salt, svartpeppar
Gör Så Här

1. Parmaskinka och ost

Skär osten i tärningar, trä på spett, lägg på fat med skinkan och basilika.

2. Minipizza

Sätt ugnen på 220 C. Kavla ut degen och ta ut 8 pizzor med hjälp av utstansare eller upp- och nervänt glas. Fräs löken mjuk och gyllene i smör. Låt löken svalna. Bred pizzorna med ett tunt lager av crème fraiche, därefter löken, sardeller och oliver. Toppa med mozzarella och grädda i mitten av ugnen tills pizzorna får en härlig färg.

3. Tunnskuren oxfilé med dressing

Pensla ett stort fat med senap, lägg ut de tunna skivorna av oxfilén på fatet. Strössla med selleri, vårlök och kapris, pressa citronsaft över. Ringla över olivoljan och riv ner parmesanosten. Avsluta med salt och peppar från kvarnen.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept