In English

Italiensk Sommarbuffé

Vintips: Cantina Zaccagnini Dal Tralcetto Montepulciano d’Abruzzo Organic

Italiensk Sommarbuffé

Ingredienser

Skagenröra på italienska med sardellmajonnäs 

  • 500 g handskalade räkor
  • 3 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • Halv fänkål, fint strimlad
  • Dill, finhackad
  • Rödlök, skalad och fint hackad
  • 0,5 dl finriven parmesan

Sardelldipp till grönsaker

  • 3 dl majonnäs
  • 2 dl Creme Bonjour med vitlökssmak
  • 6 sardeller
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Salt

Cambozolaspett med parmaskinka, babytomat och basilika

  • 8 skivor parmaskinka
  • 200 g Cambozolaost
  • 16 cocktailtomater
  • 1 kruka basilika
  • Tunna spett
  • Minipizza 
  • 8 x 1 dm stora pizzor av färdig pizzadeg
  • 3 gula lökar, skalade och hackade
  • 3 msk smör
  • 1 burk sardeller
  • 150 g mozzarella
  • Färsk timjan
  • 16 svarta kalamataoliver, urkärnade, skivade
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 bit parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt
Gör Så Här

1. Skagenröra på italienska

Blanda alla ingredienserna och servera.

2. Sardelldipp till grönsaker

Kör majonnäs, Creme Bonjour, vitlök och sardeller i en mixer, smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera.

3. Cambozolaspett med parmaskinka, babytomat och basilika

Skör osten i tärningar av lämplig storlek, trä på spett, servera med skivad parmaskinka, tomater och färska basilikablad.

4. Minipizza

Sätt ugnen på 220 C. Kavla ut degen och forma 8 pizzor med hjälp av utstansare eller upp-och nervänt glas. Stek löken mjuk och gyllene i smör i en tjockbottnad kastrull. Låt svalna. Bred pizzorna med ett tunt lager av crème fraiche, varva sedan lök, sardeller och oliver och riv parmesanost över varje lager. Toppa pizzorna med mozzarellaost. Grädda i mitten av ugnen tills pizzorna fått en härlig färg.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept