In English

Italiensk Sommarbuffé

Vintips: Cantina Zaccagnini Dal Tralcetto Montepulciano d’Abruzzo Organic

Italiensk Sommarbuffé

Ingredienser

Skagenröra på italienska med sardellmajonnäs 

  • 500 g handskalade räkor
  • 3 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • Halv fänkål, fint strimlad
  • Dill, finhackad
  • Rödlök, skalad och fint hackad
  • 0,5 dl finriven parmesan

Sardelldipp till grönsaker

  • 3 dl majonnäs
  • 2 dl Creme Bonjour med vitlökssmak
  • 6 sardeller
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Salt

Cambozolaspett med parmaskinka, babytomat och basilika

  • 8 skivor parmaskinka
  • 200 g Cambozolaost
  • 16 cocktailtomater
  • 1 kruka basilika
  • Tunna spett
  • Minipizza 
  • 8 x 1 dm stora pizzor av färdig pizzadeg
  • 3 gula lökar, skalade och hackade
  • 3 msk smör
  • 1 burk sardeller
  • 150 g mozzarella
  • Färsk timjan
  • 16 svarta kalamataoliver, urkärnade, skivade
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 bit parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt
Gör Så Här

1. Skagenröra på italienska

Blanda alla ingredienserna och servera.

2. Sardelldipp till grönsaker

Kör majonnäs, Creme Bonjour, vitlök och sardeller i en mixer, smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera.

3. Cambozolaspett med parmaskinka, babytomat och basilika

Skör osten i tärningar av lämplig storlek, trä på spett, servera med skivad parmaskinka, tomater och färska basilikablad.

4. Minipizza

Sätt ugnen på 220 C. Kavla ut degen och forma 8 pizzor med hjälp av utstansare eller upp-och nervänt glas. Stek löken mjuk och gyllene i smör i en tjockbottnad kastrull. Låt svalna. Bred pizzorna med ett tunt lager av crème fraiche, varva sedan lök, sardeller och oliver och riv parmesanost över varje lager. Toppa pizzorna med mozzarellaost. Grädda i mitten av ugnen tills pizzorna fått en härlig färg.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.