In English

Apelsinkokt fänkål med morots- och rosmarinsmakande hollandaise

Vintips: Cantina Zaccagnini Dal Tralcetto Pecorino

Apelsin och fankalshollandaise

Ingredienser

4-6 portioner som tillbehör alt smårätt

  • 2 st fänkålsknölar
  • 3 st apelsiner
  • 2 msk honung
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 200 g morötter i olika färger
  • 5 dl morotsjuice
  • 2 kvistar rosmarin
  • 200 g smör
  • 3 äggulor
Gör så här

Dela fänkålen i 1 cm tjocka skivor och lägg dem i en kastrull. Pressa apelsinerna och häll juicen över fänkålen. Addera grönsaksbuljongen, honungen och en rosmarinkvist och låt koka tills fänkålen är mjuk.

Skala morötterna och skär dem i stavar, som får koka i lättsaltat vatten.

Koka morotsjuicen tills det mesta kokats bort. Låt svalna något och blanda i äggulorna, vispa till ett varmt skum och vispa sedan i smöret. Smaka av med salt, peppar och finhackade, färska rosmarinblad.

Ta upp fänkålsskivorna ur spadet, torka av dem och stek dem sedan i smör. Serveras med morotsstavarna och hollandaisen.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.