In English

Världspremiär för barefoot zinfandel på box!

Barefoot Zinfandel kommer nu på box, ett medelfylligt rött vin som passar utmärkt till säsongens grillrätter, krämiga ostar eller mörk choklad. Barefoot Zinfandel har en smak av bär med inslag av vanilj och kryddor. Grillsäsongen kan börja!

Barefoot Zinfandel

Barefoot, som internationellt är ett av världens mest sålda vinvarumärken, gjorde under 2014 succé på systembolagshyllan. Främst tack vare rosévinet Barefoot White Zinfandel box som kom in i ordinarie sortiment. Detta efter att samma vin på flaska året innan blivit mest sålda på Systembolaget i sin kategori. I december utökades Barefoot-familjen när det röda systervinet Barefoot Zinfandel kom in i ordinarie sortiment och nu blir det världspremiär för samma vin när det lanseras i beställningssortimentet från mitten av juni.

Doften är generös, mörk, ung och bärfruktig med inslag av mogna mörka körsbär och vilda hallon samt en trevlig rund vaniljton och kryddighet. Barefoot Zinfandel är ett medelfylligt vin med varm, frisk bärfruktig smak med inslag av vanilj, kryddor. Avslutningen är rund med mjuka tanniner.

Detta vin ska avnjutas i gott sällskap och passar bra ihop med säsongens alla grill-rätter, saftiga hamburgare, tacos, fajitas, revbensspjäll eller till mörk choklad.

Druvorna kommer från vinodlingar runt staden Lodi i Kalifornien. Området har varma och soliga dagar vilket gör att druvorna mognar maximalt och de svala nätterna gör att druvorna behåller sin fruktsyra.

Liknande innehåll Se fler nyheter
Se fler nyheter