In English

Välkommen på winemaker dinner den 9 maj på loka brunn

I ett samarbete mellan Spring Wine & Spirits och Loka Brunn gästas den sistnämnda unikt av fem vinmakare från Frankrike.  

Winemaker Dinner

Program
18.00 Välkommen och fördrink med två utvalda viner och tilltugg
18.30 Avnjuts en fyrarätters middag med 6 utvalda viner

Pris
1 175 kr/person eller 650 kr/person i pristillägg på er ordinarie vistelse.

Följande fem vinmakare kommer att besöka Loka Brunn under helgen;

MAISON OGIER – CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE EXPERTER
Ogier är både vinproducent och vinhandlare och räknas till de stora aktörerna i området. Vinhuset leds av Jean-Pierre Durand, vars familj varit vinodlare sedan 1615. De är kända för sina fyra unika viner från de fyra olika terroirer som finns inom AOC Châteauneuf-du-Pape. År 2000 förvärvade Ogier den ikoniska egendomen av Le Clos de l’Oratoire des Papes som producerar ett av de mest berömda Châteauneuf i Frankrike. Ogier äger också Domaine Notre Dame de Cousignac vars vingårdar är helt ekologiskt certifierade.
Vi kommer att provsmaka två viner från denna berömda producent. Bland annat ett vitt vin som är smakrikt och friskt, Héritages Côtes du Rhône blanc samt ett fruktigt och generöst rödvin Lirac Les Chenaies, ett område som numera kallas av vinskribenter för ”baby Châteauneuf-du-Pape” eftersom vinerna är lika fantastiska och priserna är fortfarande långt ifrån sin dyra kusin.

VIGNOBLES JEANJEAN – FRÅN EKFAT TILL KVALITETSVINER, 100 ÅR MED PASSION FÖR VIN
Familjen Jeanjean har i mer än 100 år arbetat med sin passion – vin. Företaget ligger sedan 1870 i St Felix de Lodez, i hjärtat av Languedoc, som är ett världens största vinområde. Maurice-Vincent, son till en tunnbindare, köpte vin lokalt och fraktade det till kunder i det bergiga Massif Central. Från storhandlare med bulkvinsverksamhet i Languedoc har familjen sakta men säkert tagit steget till att successivt köpa kvalitets domainer i olika områden i Languedoc och därmed etablerat sig som en av Frankrikes stora vindynastier i regionen.
Vi kommer att provsmaka den friska och i vinvärlden heta druvan Piquepoul med Ormarine Picpoul de Pinet, Södra Frankrikes svar till de krispiga vita viner från Loire.

MAISON CAZES – EUROPAS STÖRSTA BIODYNAMISKA VINPRODUCENT OCH EN INSTITUTION I ROUSSILLON

Sedan 1997 sköts odlingarna enligt ekologiska och biodynamiska principer. Det gör Domaine Cazes till Europas största biodynamiska vinproducent. Familjen Cazes leder fortfarande företaget. Den passionerade Emmanuel Cazes är ansvarig vinmakare. Frankrikes mest inflytelserika vintidning, La Revue du Vin de France, som också ger ut en årlig vinbibel, har nyligen utnämnt egendomen till ”en riktig institution i Roussillon”.
Vi kommer att provasmaka två viner. Ett aromatiskt men torrt vittvin, Le Canon du Maréchal blanc samt ett rikt och nyanserat dessertvin Rivesaltes Ambré.

GASSIER EN PROVENCE – ADLIGT SEDAN 1400-TALET
Familjen Gassier är en adlig familj sedan 1400-talet som härstammar från orten Barcelonnette i Hautes-Provence. Ansvarig för vingårdarna är baron Georges Gassier, femte generationen av vinodlande Gassiers. Familjen samarbetar med många vinodlare i regionen och de har även en 40-hektar stor egendom, Château Gassier, sedan 1982 som ligger vid foten av berget Sainte Victoire, i hjärtat av Provence, bara några kilometer från staden Aix-en-Provence. Gassier har ett stort engagemang och jobbar aktivt med ”preservation of nature” det vill säga att beskydda den naturliga faunan och floran i området.
Vi kommer att provsmaka den somriga Coteaux d’Aix en Provence organic rosén som smakar sommarbär, mandarin och blodapelsin.

MAISON ANTOINE MOUEIX – SAINT-EMILION EXPERTER
Det hela började med den unge Antoine Moueix från Corrèze, i höjd med Cognac. Han föll för vinerna från Pomerol och Saint-Emilion. Han var en av de första vinhandlarna som förstod den viktiga rollen som vinodlaren spelar när det gäller att hålla kvalitet på vinet. Vid den tiden var det Médoc och övriga viner från Girondes västra sida som ansågs kunna leverera Bordeaux´ toppviner. Det är i hög grad hans hängivna arbete som lett till att vinerna från Saint-Emilion, Pomerol och övriga områden i vad som kallas Libournais har fått sin rättmätiga plats vid sidan av Médoc- och Gravesviner. Stéphane Derenoncourt, berömd vinkonsult, leder teamet av vinmakare hos Moueix och bidrar till att göra viner med hög kvalitet och prestige.
Vi kommer att provsmaka den eleganta Château Grand Renom Bordeaux Supérieur, en medelfyllig fruktdriven Bordeaux med bra struktur och längd vars terroir är likt den i den mer kända Saint-Emilion.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar i programmet. Evenemanget har ett begränsat antal platser och bordsplaceringen är community tables vilket innebär att ni kan komma att dela bord med övriga deltagare.

Bokning och mer information
Loka Brunn 0591 – 631 00 | info@lokabrunn.se | www.lokabrunn.se

Liknande innehåll Se fler nyheter
Se fler nyheter