In English

Trapiche Terroir Series Finca Coletto Malbec

Den 8 juli släpps 600 flaskor av Trapiche Terroir Series Malbec Finca Coletto 2018 i Systembolagets tillfälliga sortiment. Vinet kommer från vingården som drivs av systrarna Coletto och är vårt självklara val till sommarens bästa grillkväll.

Klicka här för att köpa

Nr 93610 | 249 kr | 15 % vol. | 750 ml

Daniel Pi är Trapiches chefsvinmakare och hans uttalade mål är att göra världens bästa malbecviner. Varje år väljer han och hans medarbetare ut ett fåtal viner som ska representera några av Argentinas bästa uttryck av malbec. De utvalda vinerna kommer från enskilda vingårdslägen och säljs som en del av den prestigefyllda Terroir Series. Serien skapades för att varje år hylla tre småodlare.

Trapiche Terroir Series Malbec Finca Coletto 2018 kommer från en vingård som drivs av systrarna Bibiana och Cristina Coletto, i den grönskande delen av Mendoza som heter Valle de Uco. Med ett läge på 1 127 meters höjd i El Peral Tupungato och över 60 år gamla oympade vinstockar som växer i vulkanisk sandjord med inslag av kalkhaltigt grus har vinet kommit att i det närmaste prenumerera på en plats bland de tre utvalda.

Druvorna skördades för hand. Skördeuttaget var nio ton per hektar. Vinet fick jäsa naturligt och macererades sedan i 25 dagar i små cementtankar innan vinet pressades och fördes över till nya franska ekfat där det lagrades i 18 månader.

TRAPICHE
Trapiche grundades år 1883 av Don Tiburcio Benegas i den argentinska provinsen Mendoza. I början av 1900-talet stötte argentinska vinproducenter på tuff konkurrens från importviner, vilket ledde till att flera argentinska vinexperter åkte till Europa för att fördjupa sin kunskap. En av dem var Tiburcios son Pedro. De lärdomar han tog med sig hem till Mendoza lyfte dem till positionen som en av de ledande producenterna i Argentina, vilken de har kvar än idag. Vingårdarna omfattar idag drygt 1 500 hektar och ligger i olika lägen i Maipú, Luján de Cuyo, Santa Rosa och San Martín.

Läs mer om dryckestrender och nyheter