In English

Trapiche extravaganza utsedd till folkets favorit

Söndagen den 9/11 vann det röda vinet trapiche Extravaganza Red Blend utmärkelsen ”Folkets Favorit” i blindprovningen gjord av vanliga besökare på mässan Mitt Kök i Stockholm.

trapiche extravaganza utsedd till folkets favorit

Under två pass på mässan Mitt Kök i Stockholm den 8 november fick besökarna chansen att vara med om en proffsprovning där de skulle utse ”Folkets Favorit”. Vinerna provades blint av besökarna och poängsattes, spottning var obligatorisk. Provningarna hölls av vinjournalisten Mikael Mölstad, under tiden fanns erfarna provningsledare från Munskänkarna till på plats för att svara på eventuella frågor. Vinerna som tävlade i ”Folkets Favorit” kom från beställningssortimentet i prisgruppen 89-99 kr/flaska.

Med cirka en tredjedel av alla röster vann det argentinska vinet Trapiche Extravaganza Red Blend ”Folkets Favorit” i kategorin Röda viner.

Vi är mycket glada att vinet föll så väl ut i blindprovningen och extra kul är det förstås att helt vanliga privatpersoner fick tycka till och ge poäng. Nu hoppas vi att fler kommer att upptäcka Extravaganza Red Blend, säger Li Berger, Produktchef, Spring Wine & Spirits.

Trapiche Extravaganza Red Blend
Druvorna kommer från utvalda vingårdar som samtliga ligger mellan 750 och 1100 möh. Druvorna skördas för hand. De olika druvorna blandas och vinet vilar några månader på ståltank innan det buteljeras.

Doften är mycket varm, generös och mörkfruktig doft av björnbär och plommon samt en lätt ton av vanilj. Smaken är kryddigt och generöst med mogna mörka bär, viol och en rund tanninstruktur. Eleganta toner av vanilj och mocka i avslutningen. Bra balans.

Extravaganza Red Blend passar utmärkt till småplock, empanadas, smakrika kycklingrätter, pasta med tomatsås samt bufféer men klarar sig även bra på egen hand i baren.

Ursprung: Argentina, Mendoza | Producent: Trapiche | Druvor: Bonarda, Syrah & Malbec | Vol: 75cl | Alk: 13,5% | Art.nr: 76854 | Pris: 99kr

Klicka här för att beställa vinet

Liknande innehåll Se fler nyheter
Se fler nyheter